Schrijf je in voor de volgende ronde van het Evolve Yourself groepstraject

Ruis op de lijn

Anderhalf jaar van mijn leven heb ik in Australie doorgebracht. Op mijn 19de zat ik op de ambassade omdat ik wilde emigreren naar Oz. Ik voelde mij er zo thuis.

Ik dacht weer na over die mooie tijd. Herinneringen over die uitgestrekte vlaktes van outback, grote bossen met 50 tinten groen en stranden waar (wilde) dolfijnen in de zee shows gaven. 

In die tijd waren er geen mobiele telefoons, ik faxte soms en belde 1 x per maand collect call naar mijn ouders. Heb jij wel eens een collect call gedaan, back in the days?

Dan begon je zin, wat vertraagd over kwam bij de ander en mijn moeder begon dan ook te praten, waardoor we elkaar niet konden verstaan. 

Beiden waren we dan stil om de ander te laten praten om vervolgens samen te beginnen. En weer niet te horen wat de ander zei.

Er was zoveel ruis op de lijn.

Tegenwoordig zijn we overal en altijd bereikbaar. Dat is opgelost.

Helaas zie ik bij veel relaties dat er letterlijk ruis op de lijn is. 

In het contact, de communicatie, de verwachtingen van elkaar.

Er is ruzie, gevoel van onbegrip en machteloosheid. 

Als partners verstaan en begrijpen we elkaar vaak niet. Waarom kun je niet gewoon luisteren? Dat zeg ik helemaal niet, je maakt er je eigen verhaal van? Waarom kan dit niet wat makkelijker.

Als partners hebben we onuitgesproken verwachtingen die helaas toch niet lekker wordt opgepikt door de ander. Pinnige opmerkingen, zwijgzame avonden tot gevolg.

En soms ben je zelf zo overweldigd en druk in je leven dat je jezelf ook niet meer verstaat. Wat wil ik nu echt? Waarom doe ik wat ik doe.

Zo veel beter als de digitale communicatie is geworden, zo stroef kan de communicatie en verbinding met jezelf  en elkaar zijn.

Wil je dit?  Of is het voor jou tijd om die verbinding te verbeteren? De ruis van de lijn te halen?

Wil je alle ruis loslaten? En terugkijken naar een leven waarbij er meer liefdevolle aandacht, communicatie en verbinding is met je partner? 

Mocht je nu gelijk denken aan je vriendin, buurvrouw, zus of moeder op het schoolplein die wel wat steun kan gebruiken. Wil je dan deze mail doorsturen?

edith moolenaar praktijk evolve 6341

Hi, ik ben Edith

Al sinds dat ik 15 was, ben ik geraakt door de liefde. Het heeft voor mij iets magisch. Het is de essentie voor mij, in alles in het leven. En over essentie gesproken. Ik houd ervan om naar die essentie te gaan. In spullen, in relaties, in mijn werk. Wat doet er echt toe? Die vraag stel ik tijdens de sessies ook altijd. Als je klaar bent voor een volgende stap in de relatie met jezelf en/of je relatie en je bent op zoek naar verbinding, verdieping en verrijking? Dan zit je hier goed.

Meer lezen?