Schrijf je in voor de volgende ronde van het Evolve Yourself groepstraject

Relatietherapie

Meer verbinding, minder gedoe.
Voor een liefdevolle, levendige en gelukkige relatie.

Relatietherapie

Meer verbinding, minder gedoe.
Voor een liefdevolle, levendige en gelukkige relatie.

Weet je nog?

Jullie hadden een zorgeloos leven, de wereld verkennen, lekker uit eten, genieten. Allemaal in harmonie. Natuurlijk was er een keer wat. Maar jullie stonden ijzersterk in de relatie met een enorm gevoel van vrijheid en samen zijn.

Nu jullie samen gezin zijn, blijkt het niet te lopen zoals je gedacht had. Er komen dingen bij kijken waar je nooit bij stilgestaan had. Dat levert irritaties, gesprekken en ruzies die jullie vroeger niet hadden. Dat er zo weinig tijd is, zo veel op je bordje, je je zo weinig samen voelt.

Jullie leven is verder fantastisch, twee goede banen, lekker huis, je kunt ook nog met de kinderen reizen. Van al dat moois kan je niet volledig genieten omdat er tussen jullie gedoe is. Maar jullie houden nog wel van elkaar.

De liefde is er en toch...

Hebben jullie weer ruzie of irritaties gehad en zoals altijd, de laatste jaren, gaat het over dezelfde dingen. Het is te vaak en er lijkt geen oplossing voor te zijn. Nu heb je net weer, je partner, de liefde van je leven, voor rotte vis hebt staan uitmaken om een futiliteit over de taakverdeling. Je voelt; ‘Dit wil ik niet meer”.

Natuurlijk proberen jullie het vaak na die ruzie te snappen om voorbij die eeuwige twistpunten te komen. Maar elke keer als jij je partner uitlegt waarom je hier zo geïrriteerd over wordt, dan zie je daar een blik van onbegrip. Het lukt jullie niet meer om elkaar te begrijpen.

Jullie doen allebei je eigen ding, maar er is bijna nooit meer tijd voor jullie samen. Het vreet aan je. Want je ziet je partner de kinderen knuffelen en je denkt; “wanneer krijg ik nou weer eens aandacht van je”. Je partner gaat naar de werkborrel, met vrienden uit of zit uitgeblust op de bank, maar die tijd is er nooit een keertje voor jou. Jullie, -dat ijzersterke team dat jullie ooit waren, leven nu gewoon langs elkaar heen.

Seks en intimiteit kun je nu zo missen om allerlei redenen. Om het gewoon lekker vrijen, om de intimiteit en de aandacht die tekortkomt. Die je ook niet meer zo makkelijk voor de ander kan opbrengen. En zelfs om samen ergens tijd voor te hebben en daarin te kunnen verdwijnen.

Je bent in jullie relatie in een rol terechtgekomen die je niet meer past. Je wilt niet altijd degene zijn die de achtervang moet zijn, het initiatief moet nemen, je wilt niet altijd diezelfde rol. Natuurlijk zie je ook wel, je bent veranderd de afgelopen jaren. Dus het logisch dat jullie dynamiek veranderd is. Maar liever niet deze kant op.

Jullie zien relatietherapie niet als een laatste redmiddel.  Het is juist omdat je voelt dat er meer in zit en jullie je af vragen: Waar kunnen we onszelf en elkaar beter vinden en begrijpen? Moeilijke onderwerpen willen jullie aankijken. Echt weten wat er bij de ander speelt. Misschien stiekem meer over je gevoelens, emoties en verlangens praten. De liefde is er!

‘Liefde is de ander vinden in zijn of haar eigenheid’ G. Kloens

edith moolenaar praktijk evolve 5664

Willen jullie:

weer dat ijzersterke team zijn als basis van jullie relatie

beter communiceren zodat jullie positiever en moeiteloos met elkaar in gesprek gaan samen richting vinden in jullie dromen en verlangens.

meer begrip en waardering voor elkaar waardoor je je gezien en gehoord voelt.

patronen en verschillen begrijpen zodat jullie meer steun en verbondenheid ervaren.

doen wat het beste is voor jou en de ander waardoor jullie relatie verdiept en verrijkt.

meer levendigheid, intimiteit en plezier voelen en ervaren.

jullie relatie echt weer aandacht geven en samen groeien?

Hoe ziet relatietherapie eruit?

Samen gaan we aan de slag waarbij jullie relatie centraal staat én waarbij er ruimte is voor ieders eigen verhaal. We starten met het helder krijgen waar jullie last van hebben en wat jullie verlangens en wensen zijn. We onderzoeken onderliggende patronen, gevoelens en verlangens om zo tot duurzame verandering te komen. We gaan echt naar de kern, de essentie van jullie liefde en relatie. We staan stil bij wat belangrijk is voor jullie beiden. Dit met elkaar delen geeft ruimte om de elkaar beter te begrijpen, waardoor je dicht bij jezelf en in verbinding kan blijven, ook als het lastig is. Het vertrouwen in jezelf en jullie samen kan groeien zodat jullie samen verder kunnen komen.

Als relatietherapeut kijk ik mee, geef ondertiteling en kom naast jullie staan. Ik begeleid jullie dichterbij jezelf en elkaar en help jullie vooral jullie relatie te verdiepen. Therapie klinkt dan wellicht zwaar, maar samen richten we ons op jullie kracht, mogelijkheden en nieuwe verhalen. Hiervoor werk ik met verschillende methodieken, oplossingsgericht, EFT, ACT, ervaringsgericht en altijd vanuit systemisch perspectief.

Het traject duurt 3 tot 6 maanden. Het traject is afgestemd op jullie relatie, verlangens en doelen. Duurzaam veranderen en groeien is een proces. Daarom werk ik minimaal drie maanden intensief met jullie samen. Tussen de sessies door gaan jullie zelf aan de slag met de inzichten en oefeningen om zo jullie relatie te versterken en verdiepen.

Aanbod

Bekijk hieronder het aanbod.

Optie 1

Relatie traject

Het traject bestaat uit;

Kennismaking van 30 minuten

Eerste sessie van 2 uur

6 sessies van 1,5 uur relatietherapie, in overleg afgewisseld met individuele sessies. In mijn praktijk of online.

Persoonlijke begeleiding via whatsapp en mail

Werkboek met inspiratie, opdrachten en oefeningen.

De investering voor dit traject is   € 1475,-. Het is mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen.

Optie 2

Losse sessie

Vind je het fijn om in de eerste instantie een losse sessie van 2 uur te boeken. Dat kan eenmalig om te kijken of jullie verder willen met het traject. Een losse sessie kan ingezet worden als;

Uitgebreide kennismaking voor het gehele traject;

Jullie eerder in relatietherapie zijn geweest;

Jullie behoefte hebben aan een APK;

Er een specifieke vraag is over jullie relatie;

De investering voor de losse sessie van 2 uur is € 270,-.

Veelgestelde vragen

Leeg laten

Als je aanvullend verzekerd bij jouw zorgverzekeraar, kan je een gedeelte van kosten vergoed krijgen. Hier staan de vergoedingen vermeld; https://lvpw.nl/partner/vergoeding-zorgverzekeraar/

Ben je een ondernemer, dan kunnen we bij de kennismaking de mogelijkheden bespreken. 

Wanneer jullie eerder het klaar zijn, verrekenen we het bedrag, zodat jullie alleen betalen over afgenomen periode en sessies.

Relatietherapie is niet mogelijk als een van de partners nog vreemdgaat, in een GGZ traject zit, een verslaving heeft of als niet bereidt is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Ja. Het is natuurlijk erg fijn om samen te komen. Als je partner niet mee wilt, gaan we individueel met jouw zorgen en wensen werken. Jij krijgt inzicht in jouw deel van de relatie. Systeemtherapie gaat over de interactie tussen mensen. Als jij verandert en groeit, kan het niet anders dan dat effect heeft in de relatie.

Zeker. Ik ben opgeleid als relatie, – & gezinstherapeut of anders gezegd systeemtherapeut. De systeemtheorie is gericht op de relaties tussen mensen en gaat ervan uit dat de mens pas begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Dus met alle vormen waarbij jij in relatie bent met de ander, of dat als gezin, met je kind, ouder of businesspartner is, kunnen we aan de slag.

Inzicht, verandering en groei heeft tijd nodig daarom is een losse sessie niet aan te raden. Patronen die jullie al jaren kennen, veranderen vaak niet na 1 sessie. Net zoals je na 1 keer naar de sportschool gaan, geen killerbody of topconditie hebt. Een losse sessie is wel mogelijk bij een specifieke vraag over jullie relatie, als jullie eerder in relatietherapie zijn geweest of op zoek zijn naar een APK. Laten we dan even bellen om af te stemmen met elkaar.

Als je twijfelt is het goed om te onderzoeken waar de twijfel in zit, zijn de patronen waar jullie in terecht zijn gekomen, heeft de relatie te weinig aandacht gekregen, zijn jullie veranderd, is het gevoel verdwenen of is er iets ingrijpends gebeurd? Mochten jullie besluiten uit elkaar te gaan, dan heb je de tijd genomen om bewust de keuze te maken en kunnen jullie de liefdesrelatie afsluiten en mogelijk opnieuw vormgeven aan de relatie samen als ouders van jullie kinderen.

Wanneer jullie eerder klaar zijn, verrekenen we het bedrag, zodat jullie alleen betalen over afgenomen periode en sessies.

Nog wat aanrommelen?

Je kan natuurlijk nog wat langer aanrommelen. Jij tegen de ander en de ander tegen jou in plaats van samen. Zelf proberen om het beter te maken. Stellen komen gemiddeld 6 jaar te laat in relatietherapie. Wist je dat? Dat is zo zonde. Als jullie zo doorgaan, zijn de kinderen groot en is dit wat ze hebben meegekregen. Je wilt NU met elkaar, met het gezin, kunnen genieten. Op een dag gaan ze het huis uit, dan willen jullie ook liefdevol samen oud worden. Toch?  Ik nodig je en jullie van harte uit in mijn praktijk.