Schrijf je in voor de volgende ronde van het Evolve Yourself groepstraject

Als je oude jas niet meer past

Het voelt zo naakt, zegt ze. Wat ze altijd heeft gedaan past haar niet meer. Zorgen voor anderen, pleasen. Ze wil het anders. Alleen weet ze nog niet zo goed hoe.

Ik hoor dit vaak in mijn praktijk en gebruik het volgende voorbeeld;

Je hebt een oude jas, versleten en vertrouwd, die niet meer lekker zit. De jas past niet bij wie je bent of wie je wilt zijn. Tijd om deze jas aan de wilgen te hangen. Je hebt een nieuwe nodig.

Bij jou zou het wel eens zo kunnen zijn, dat wie jij bent in relatie en hoe je relatie loopt, dat dit iets is wat je achter je wilt laten. Dat is jouw oude jas. Je wilt natuurlijk geen nieuwe vent, maar een nieuwe vorm van je relatie.

We moeten dus op zoek naar een nieuwe jas. Je weet nog niet zo goed hoe die nieuwe jas eruitziet. En als je eens wat probeert, voelt het niet helemaal jij. Zo’n jas die nog wat stijfjes om je heen zit, wat vinden anderen van die jas. En ergens vind je die nieuwe jas waarin je je zeker voelt, zelfvertrouwen ervaart en die meer past bij wie je nu bent.

Om van die oude jas naar jouw nieuwe jas te gaan, voelt kwetsbaar. Naakt. Het is een onwennig stukje niemandsland, waarin je oude loslaat en je het nieuwe nog niet hebt gevonden. Daar kan je niet omheen. Dat stukje hoort erbij. Daar zit jouw groei, inzichten en stevigheid.

Tot je een nieuwe jas hebt gevonden waarvan je denkt; “voelt goed bij waar ik nu sta en wie ik nu ben’.

En jij? Past jouw jas je nog?

edith moolenaar praktijk evolve 6341

Hi, ik ben Edith

Al sinds dat ik 15 was, ben ik geraakt door de liefde. Het heeft voor mij iets magisch. Het is de essentie voor mij, in alles in het leven. En over essentie gesproken. Ik houd ervan om naar die essentie te gaan. In spullen, in relaties, in mijn werk. Wat doet er echt toe? Die vraag stel ik tijdens de sessies ook altijd. Als je klaar bent voor een volgende stap in de relatie met jezelf en/of je relatie en je bent op zoek naar verbinding, verdieping en verrijking? Dan zit je hier goed.

Meer lezen?